ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 20121σχόλια


Η Εταιρία Gabriel Resources που εστιάζει στην ανάπτυξη έργων της στη Ρουμανία, γνωστοποίησε ότι στο δημοψήφισμα που έγινε την Δευτέρα έλαβε θετικό αποτέλεσμα από την τοπική κοινωνία, για την επικείμενη απόφαση της επανεκκίνησης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή των βουνών Apuseni και συγκεκριμένα, στο έργο χρυσού Rossia Montana, το οποίο αν κατασκευαστεί, θα είναι το μεγαλύτερο ανοιχτό μεταλλείο στην Ευρώπη. Το δημοψήφισμα που έγινε την περασμένη Κυριακή αποκάλυψε ότι περίπου 63% των ψηφοφόρων είναι θετικοί για την επιστροφή της μεταλλευτικής δραστηριότητας στα Καρπάθια Όρη, ξεκινώντας και πάλι την εξόρυξη στο κυριότερο έργο της εταιρίας (Rossia Montana), το οποίο είχε δεχθεί σοβαρές αντιδράσεις. Παρόλη την ισχυρή χιονόπτωση στην ορεινή περιοχή, η συμμετοχή στο δημοψήφισμα έφτασε το 43% δικαιούχων ψηφοφόρων, σε ισοδύναμη αντιστοιχία με την συμμετοχή στις γενικές Κοινοβουλευτικές εκλογές στις 9 Δεκεμβρίου.

«Πιστεύουμε ότι αυτό το αποτέλεσμα εκφράζει την επιθυμία του τοπικού πληθυσμού που επηρεάζεται άμεσα από το έργο, πολλοί από τους οποίους δεν μπόρεσαν να φτάσουν στα εκλογικά κέντρα λόγω της κακοκαιρίας. Η πλειοψηφία αυτών που τα κατάφεραν, καταχώρησαν την θετική τους ψήφο για την μεταλλευτική δραστηριότητα και για το συγκεκριμένο έργο».
«Μετά τις γενικές κοινοβουλευτικές εκλογές, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Ρουμανίας για την υλοποίηση του έργου, δεδομένων  των δυνατοτήτων δημιουργίας εργατικού δυναμικού και των σημαντικών οικονομικών και περιβαλλοντικών οφελών που θα προσφέρει στους ανθρώπους της Ρουμανίας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Jonathan Henry.
Η θυγατρική εταιρία της Gabriel, Rossia Montana Gold Corporation, σκοπεύει στην χρήση κυανίου για την εξόρυξη 314 τόνων χρυσού και 1500 τόνων αργύρου στην δυτική περιφέρεια της Ρουμανίας Alba. Το έργο είναι σε αναμονή για 14 χρόνια και περιμένει ακόμη την περιβαλλοντική αδειοδότηση.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έγιναν το 2010 από την Oxford Policy Management με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, το έργο αναμένεται να φέρει έσοδα ύψους 19 δις δολαρίων στην Ρουμανία υπό μορφή άμεσων ή έμμεσων συνεισφορών, υπολογίζοντας με τιμή βάσης για τον χρυσό τα 900 δολάρια. Αυτή η συνεισφορά αυξάνεται σε πάνω από 30 δις δολάρια με την σημερινή τιμή του χρυσού.

Share this article :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:26 μ.μ.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟΙ" ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ!!!! ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΜΠΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ!!! ΑΠΛΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ!!!! ΑΛΛΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ......

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template |

Copyright © 2012. Golden Thrace - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Copyright © 2012 mms epsilon | modern media services
Proudly powered by Blogger